Saturday, June 19, 2010

Dear everybody

IF-'paisley',couldn´t fit better! If you will scroll down a bit, you´ll
see that all my swallows got one on their back:)! So,as you can see,
soon will come a new children´s book in town: ''Stories for smart
kids'' (however,it is just for romanian kids,he,he) with lyrics by
Karina Muresanu Vlad,who kindly invited the ''Artist''
here named to illustrate it:))


Lume,lume! Cum ziceam si mai sus,la un moment dat (intr-una
din zilele acestei veri , speram noi) povestile cu rima si morala
ale Karinei, ilustrate de subsemnata, vor vedea lumina
tiparului. ''Lumina tiparului'' la propriu,pentru ca intamplator
sau nu (Karina stie ce si cum),editura se numeste atat de frumos :
''Lumen'':)).

35 comments:

Anonymous said...

WOW this is absolutely beautiful :D

roberto M. said...

Hi Raluca, I tried to enlarge the images but could not, never mind, just see that they are beautiful illustrations.
a kiss.

Irena said...

your illustrations are so lovely and delicate.

Anonymous said...

Your work is already so distinctive... and charming. Great color palette! Best wishes on your (not yet) art journey!

Raluca said...

thanks to all of you:)glad you like it!
robert:I put 4 images,so I save them in a very small size,that´s why you can´t really enlarge the image(well,maybe just a little bit)

MrBibleHead said...

Hey Raluca! These illustrations are wonderful. Congrats on the book and good luck with it. You deserve thje success.

Kylie said...

Raluca I always look forward to seeing what you come up with, beautiful as always

Raluca said...

thank you guys!
Jack:I almost didn´t recognize you!!The black cat turned upside douwn and puf! became a bat:))!!
Kylie:touché,touchée!!:))

Nataşa said...

Foarte expresive ilustraţiile!
Felicitări, să ilustrezi o carte este o mare realizare!

Am văzut pe site-ul editurii Lumen că sediul său se află la Iaşi. Sper ca distribuţia să acopere toată ţara.

carucubere said...

Ti-au iesit foarte frumoase!Raluca:ARTISTUL de fata,toi? Sa nu creezi confuzii ;-)

Raluca said...

*multumesc mult Teodora!Dupa cum vezi,am furat ''hainuta de blog'' de la tine,ca prea era frumoasa iar eu nu am rabdare sa-mi pictez una proprie si unicata:))!Nu stiu sa spun prea multe despre felul in care va fi distribuita cartea.Este cartea Karinei,ea cunoaste toate detaliile,ea tine legatura cu cei de la Lumen via e-mail si telefon,ca locuieste in Lisabona:)-imi amintesc ca
mi-a spus la un moment dat ca editura are librariile proprii(?). Eu m-am ocupat doar de ilustratie.
He,he:e a doua carte pe care o ilustrez si tot nu indraznesc sa ma declar ''artist'' fara ghilimele si fara asa,un pic de ironie:)))

Petrule draga,va racorirati picioarele si berile in Nyhavn?lol!las´ca nu ne lungim aici,vorbim face a face!ce zici tu? ce confuzie?
Sigur ca artistul...la fel ca si medicul,nu spui''medica'',nu?sa zic artista,nu stiu,suna asa,cumva a teatru de revista,a opereta-Doamne fereste,nu am nimic cu artistele,dimpotriva!dar parca nu se potriveste...sau nu mai rezonez eu cum trebuie cu lb.romana:)))))))?!

als said...

prostutza mik, ia de-aici confirmarea - k sa nu mai bati cimpii pe alte bloguri & sa te dai de gol de cit de habarnista esti ;)

http://agenda.liternet.ro/articol/11207/Alex-Leo-Serban/Scrisori-din-Lisabona-1.html

mulliganoglu said...

deci f. mishteaux ilustratiile, randuneii in frac ruleaza

cand apare?

se va gasi si in librarii?

Raluca said...

Pai chiar ca de prostutza mik ce sunt,era maaai mai,cat pe ce! sa-mi redeveniti(oarecum)simpatic!Chiar daca vazusem cu intarziere mare,la zum,ca iar ii dadeati cu aricii mei roz si entuziasmul meu ingrijorator(intre noi fie vorba acum,nu-i mai grav,ca la varsta matale,din cand in cand,pe bloguri vorbesti despre tine la pers.a III-a?asta tine totusi de o anumita perioada a copilariei,cea'anteprescolara') Dar am zis si eu: uite domle´,i-a ceva antihistaminice ego-ului hiperinflamat,a mai calmat din atitudinea de Critic coborat intre oameni si a inceput sa emita pe frecvente normale...pan´ ce iar va pornirati,culminand la bmr cu atacurile impotriva unei copile,juma´din varsta dvs., selectata pentru acel interviu in exclusivitate,de insusi Razvan Radulescu,bunul dvs.prieten!!!
Tz,tz!Conntestand-o pe Ina,contestati(public,online!)in subsidiar discernamantul lui RR,in alegerea facuta.Pai,prietenie-i asta domnu´als?
Apreciez insa(ba chiar ma ingrijoreaza!) promptitudinea cu care mi-ati pus sub nas dovada prieteniei cu RR,asa ca ma duc acum la link-ul de la liternet

mulliganoglu:multumesc,cum ii spuneam si Teodorei mai sus,nu am prea multe detalii,eu am dat doar cu creionul:))va iesi,sper, pe piata in vara asta si se va 'distribui uniform'(sper din nou) pe unde trebuie:))

Raluca said...

Asa.Mi-a placut cum ati scris(v-am pus si 5 stelutze) si m-am bucurat sincer cand am vazut ce camera ati primit!
Eu insa ma asteptam sa citesc mai degraba ceva care sa incepa cu ''Mai ALS,bai baiatule,mai tii tu minte...,cu drag,Razvan''.In fine.Va cred pe cuvant ca sunteti bun prieten cu Razvan Radulescu,nu mai am nevoie de alte dovezi,sunt convinsa ca timpul va este parcimonios impartit intre fel si fel de proiecte importante si ar fi pacat sa-l risipiti,pe bloguri d-astea nefrecventabile!
Dar sustin in continuare,cu tarie,ca din spirit camaraderesc,in loc sa o atacati pe Ina(repet:alegerea lui Razvan Radulescu,da?) public,ar fi fost mai potrivit sa-i scrieti o Scrisoare din Lisabona,in privat,prietenului RR si sa-i spuneti acolo:Draga Razvan(bai Radulescule),se poate sa-mi faci tu mie una ca asta?!

als said...

stai linistita - iti dai seama k i-am zis! :)))
cva de genu: bine bai, promo-promo, k stiu what it entails, da acu kiar sa te-ntilnesti cu toti mirlanii, coate-goale, matze-fripte??

da nu se-ntilneste, vor fi interviuri virtuale ;P

ps si, da, a vrut sa-mi rasp (la scrisoare), da l-am disuadat eu - pt k asta ar presupune k TOTI cei carora le scriu sa-mi raspunda! or, nu pot sa le cer asta...

Carmen Saldaña said...

Beautiful!
I like your style, I will watch your blog often!
:-)

Raluca said...

gracias Carmen!I can say the same abour your work:really reaaally enchanting!

als* sa fim totusi intelesi,ca as vrea ca aici lucrurile sa fie cat se poate de clare:lasand la o parte epitetele(acelea de le-ati insirat,ca nu vreau sa lungesc iar discutia cu tz,tz,tz-uri)si lasand de asemena la o parte strategia de marketing(absolut geniala,sunt surprinsa ca nimeni nu s-a gandit la asta mai devreme dar,deh!!Stai sa vezi de acum incolo!RR&Melissa doar ce au deschis si maturat frunzele adunate in fata portilor blogosferei,au destzelenit drumul pentru ceilalti) -mie imi place Ina,mi-a placut ce am citit pe blogul ei:mult bravo,ca au luat-o la TABU ,pe exact aceleasi considerente,nici nu ma mir!Cum nu ma mir ca RR a selectat-o pe lista celor 5(dintr-un grup numeros de bloggeri,nu?);prin urmare,evident,ceva din stilul Inei,la care s-a adaugat si acea 'Felicia according to Ina', i-a atras atentia (Ina:daca treci pe aici,inca o data felicitari ,abia astept sa-ti citesc interviul!);
sigur ca virtual,asa mi-am imaginat si eu! Parea ca ati rasuflat usurat''huuuh,virtual..ok!''si nu inteleg de ce. Virtual sau face á face,continua sa fie un interviu in exclusivitate:Ina/Inozza-Razvan Radulescu! O fi face a face-ul fala si mandria presei,dar si virtualul are avantajele lui.Iar amicul dvs.,RR(unlike some others,hm,as adauga) pare sa fie- si asta in ciuda succesului - cat se poate de 'down to earth',ceea ce-i ADMIRABIL! Chapeau,domnul Radulescu!inca o data si inca o data

Bella Sinclair said...

NOW can you say it? Now will you PLEASE admit that you are a full fledged and WONDERFUL ILLUSTRATOR!? These images are so darling and delicate and absolutely dreamy. You have a distinct and incredibly charming style. Congratulations! I wish I liked in Romania!

Anonymous said...

extraordinar! nu stiu de ce,imi aduci aminte de superbele ilustratii ale Marcelei Cordescu.foarte,foarte gingase.

iar randunicile sunt pasarile pe care le iubesc cel mai mult pe lume(dupa berze,of course).am mai multe cuiburi de randunici acasa si dupa ce ies puii din ou,stau sa le pazesc de niste obraznicaturi de vrabii(ah,nu pot sa le sufar,sunt galagioase,murdare-se scalda in praf,nu stiu sa-si faca un cuib ca lumea si rele)care de-abia asteapta sa plece parintii in cautare de hrana,ca intra in cuib si le arunca puii jos.sunt groaznice.

daca vii in tara,vrem un autograf pe carticica:)).
la cat mai multe!

gg

Caroline said...

How beautiful these illustrations are!

IVYALLOVER said...

Wow these are lovely illustrations! I enjoy your work - beautiful♥

Raluca said...

my dearest Bella,he,he,heee,how absolutely sweet you are always!!
Guess what!In a comment before(in romanian)is precisely what I´ve just said: even if this one is the second book(and I´m getting prety often commissions,I should add)..still I don´t dare to call myself a ''artist'' without those quotation marks,he,he and a bit of self-irony!But I promise I´ll change the text..aaaarr...soon!lol!How many times I said that?Thanks once again for your so beautiful words!!

gg:scuze,lol,am crezut ca-i prietena mea Georgiana G.,care semneaza cu aceleasi initiale si e venita in RO de peste diferite mari si tari,he,he..si i-am trimis un mail cu revelatii despre vrabii si randunele inainte de a scrie aici!!LOL!! Asa zici tu ca fac pacatoasele astea de vrabii??Nu am stiut ca-s asa magaritze!!Ce urat:))
Eu credeam ca universu´ntreg a conspirat rusinos doar in cazul uni singur exemplar rara avis,pe numele lui de cod kuku (ca-i incredibil la ce se poate deda asta,inca de cand iese din ou,in cardasie cu evolutia care l-a inzestrat cu nesthe treburi de nu-ti vine-a crede!)Si acu´aflu ca si pacatoasele asta cenusii presteaza,mai slabutz,asa(n-au talentu´aluia si bine ca nu-l au!)dar pe aceeasi directie...Am crescut cu vrabiile la geam,am avut si randunele la un moment dat in balconul vecinilor(aici,acum am sub stresini un mie de randunele si nici o vrabie:)))..dar nu am stiut ca se petrec asemenea drame chiar sub ochiu´ meu!!
Iti multumesc gg:spune-mi unde pot vedea ilustratii ale Marcelei Codrescu(pentru ca numele nu mi-e cunoscut)?Sau poate, daca-mi spui vreun titlu de carte s-o ridica vreun capacel:)))

Caroline,Ivy:many many,thanks!
I took a look on your work!WOW!I hope you´ll both allow me to come back with some tehnical questions regarding some effects in PS(or you are maybe working in Illustrator??)because I was really impressed of what I just saw!!

Anonymous said...

haha!teribila incurcatura!ce mirata o fi biata fata, incercand sa inteleaga ce are ea cu randunicile,vrabiile,cucii,berzele si alte paseri.

daa,sunt de-o obraznicie fara margini.stau nesimtitele intr-o forsitzie(acolo s-au aciuat de vo cativa ani)si ziua,cand harnicile de randunici alearga dupa papa pt puisori,au tupeul sa intre in cuib si sa arunce puii jos. si o fac numai asa,de-ale dracului.
da' stii ca iarna,cand cuiburile sunt goale,dau ocol de mama focului,doar or mai gasi ceva de stricat. cel mai haios e raiss,catelul meu(un shih-tzu frumos foc)care le latra toata ziua.da' s-au invatat cu el si le doare in paispe.
cam asta se intampla prin curtea mea.


marcela cordescu(nu codrescu,nu e greseala) a fost o talentata picorita si a facut ilustratii la cateva carti frumoase-basmele lui andersen,la bristena,parca si la niste legende. nu mai stiu sigur,cartile copiilor sunt o parte la ei,o parte sunt la mama,la tara.cu prima ocazie o sa le caut si-ti mai spun. aceeasi delicatete,gratie si un usor ser de irealitate,ca si la tine.

gg

Jess said...

Beautiful and stunning work! xx

Raluca said...

gg:mare animatie mare la tine in curte!!!he,he,he:)))!!nu ai timp sa te plictisesti cu asa spectacol zilnic!
Multumesc pentru compliment si pentru comparatia cu o ilustratoare atat de talentata!dau acum din coada intocmai ca raiss al tau:)))!
he,he,he,amica mea,a ocolit delicat subiectul''pasarele'',mi-a vorbit de alte lucruri...acum ce si-o fi spus in gandul ei,nu stiu:))I-am spus ulterior, de unde confuzia,sa nu creada ca aerul de Dk mi-a afectat grav activ.neuro:))

thank you jess:))

Graciela said...

Hi Raluca, I just discover your blog, i love all your drawings!!!!

Raluca said...

thank you!

Gina said...

Those are gorgeous!!

adinutz micutz pufos..ninge peste tine said...

nici nu stii cat ma bucur ca ai comentat pe blogul Inei si am dat de al tau :) imi plac f, f mult, exagerat chiar, ilustratiile tale! sunt deosebite, felicitari!

Raluca said...

thanks Gina!
multumesc adinutz:))

Brine Blank said...

I love the compositions on these...nice how the textured background helps give these a 'warm feel'...having left it white would have made it too antiseptic...

Raluca said...

thanks Brine,was my thought as well;
I should have mentioned that the big empty spaces in the images are ment as a background for the lyrics.

Rabbit Town Art said...

I love you characters! They are so endearing!

Raluca said...

thank you!