Thursday, July 1, 2010

A hedgehog for a kingdom!

''A kingdom, a kingdom, (my) hegdehog for a kingdom!''
to make the story (very) short I will just add that The Kingdom
exists between the covers of ''Theodosius the Small'',a novel
by R.Radulescu,the book I was hopelessly searched for ,since 2007


daca ati citit randurile de mai sus,ati inteles care-i treaba:
l-am vanat pe ''Teodosie cel Mic'' ,pan´ce mi-am pierdut
absolut orice speranta ca-l voi putea citi inainte de reeditare
(reeditare care,hm...cine stie cand si daca va avea loc) .
Dar iata ca lumea-i plina de miracole, la o adica,
si mulliganoglu gasi absolut ultimul (sunt convinsa!)
''Teodosie'' intr-o librarie subterana (ce spuneam eu,
miroase a miracol:)!) din Bucuresti! Mai mult decat atat,
neplacandu-i deloc ( da´deloc!!)nici Teodosie,nici bufnita,
nici restul bestiarului radulescian (ok,oarece exceptie,se
pare, facu totusi pisicainele ) a acceptat sa-mi cedeze
''comoara'' . In schimbul unui ''aricel pleoshtit'' . La care
am plusat si cu o bufnita capsunareasa, de teama ca (cine
stie?) poate prinde in cele din urma drag de cartea asta
si huuuh, Doamne-fereste! se razgandeste !!
Later edit : Teodosie si cei Doi Lebadoi au ajuns cu bine
la capatul calatoriei lor spre nord si s-au instalat in varful
unui anumit teanc de carti: acelea dintre paginile carora se
itzesc capetele unor mai mult sau mai putin improvizate
semne de carte; ma uit la ''Teodosie cel Mic'' cu sentimentul
pe care trebuie sa-l fi avut copilul din cantecul acela arhicunoscut,
privind gutuia din fereastra:nu stiu daca-mi va placea sau nu
povestea,dar, pentru moment,asa cum sta acolo,ascunsa in copertele
ei , fara nici un semn de carte intre pagini, e insasi intruchiparea
Promisiunii ! Si parca tot nu-mi vine sa cred ca am pus (in sfarsit!)
mana pe cartea asta : mulliganoglu, multumesc mult inca o data !

23 comments:

mulliganoglu said...

ce-l iubeeesc!

multumesc cel mai frumos!

maine caut La 2 lebadoi

acum cu aricel si bufnicioara nu voi mai fi singur si trist cum zice pisipestele Obidiu

Nataşa said...

Şi iată că se petrece venirea împreună a unor lucruri care puteau rămâne izolate pe vecie! (Vorba lui Eliade, despre miracol.)
Dacă-nţeleg bine, se pare că fiecare personagiu-şi va găsi locul: Teodosie pleacă-n ţări străine, aricelul şi bufnicioara-s exilaţi şi, fără să vrea, doi lebădoi intră-n poveste şi pornesc şi ei la drum lung. Aşa stând lucrurile, sper că regatul lui Teodosie (despre care eu nu ştiu mai nimic şi de-aceea privesc cu coada ochiului încoace după impresii viitoare) a meritat osteneala acestor mişcări masive de trupe.
Şi, recunosc, mă bate gândul să purced şi eu prin librării după pisicâini şi lebădoi.

mulliganoglu said...

am gasit si lebadoii

Raluca, te rog frumos sa-mi trimiti un email cu adresa ta

Raluca said...

* mulliganoglu:ma bucur mult!!!scuze ca raspund asa tarziu,am avut o neshte zile bezmetice rau!daca tu-mi multumesti cel mai frumos,eu ce sa spun:iti multumesc inca SI MAI frumos pt.Teodosie si pentru lebadoi!!!ce bine ca i-ai gasit!!!Aah,abia astept!!
hai,ca nu vei fi singur deloc:)):nu uita ca-ti trimit si Lacuna lui Sean Dixon,cu un intreg club de devoratoare de carti,una mai zarghita ca alta,sa ai cu ce te amuza(sau,in fine,enerva...).Nu stiu ce impresie iti va lasa cartea asta(ba,de fapt,cred ca stiu,he,he).Eu dupa ce am ''supra-plusat''cu cartea,am incercat sa o mai recitesc o data,asa.. de reimprospatare..si am constatat ca nu mai am rabdare cu ea:))semn rau?semn bun?ramane de vazut:))

*teodora:frumos spus!!ar fi trebuit sa pun totusi o avertizare in dreptul linkului:'ATENTIE-SANGE!',asta pentru inimi mai sensibile care ar putea pali dand cu ochii de ''masa de disectie''unde mulli l-a despicat pe Teodosie bucatica cu bucatica:)))
daca vrei un contrabalans 'la macel',he,he,
poti vedea ce au scris,de exemplu, zum si luciat(terorista) despre carte:))
sa stii ca nu prea se gaseste cartea asta,nu prea ,in sensul ca deloc(de unde recunostina mea pour toujours lui mulliganoglu!);dupa cum ai vazut eu alerg dupa ea din 2007: mulliganoglu a gasit-o la libraria Rao de la Eroilor -poate ai noroc si cine stie,se repeta minunea,mai gasesti un exemplar:))!

mulliganoglu said...

n-am bagat dooj da sabii, totusi

nu mai e nici un teodosie in rao eroilor (le luam pe toate astazi, va dati seama, faceam si eu o bisnita)

roberto M. said...

Raluca, very beautiful your character, but I see him worried. Is it so?

Raluca said...

he,he,he!!!nu mulliganoglu,nici vorba!doar una,dar buna -fiind vorba de lucratura japoneza:))
glumeam si eu:))!ma bucur ca nu ti-a placut cartea,altfel ce sanse as fi avut sa renunti la ea:))?
eu ma mir ca la cate cerere exista nu s-a creat o oarece ''piata neagra'' pentru Teodosie:))!

*well,R,not really worried: mulliganoglu, here above, wanted in exchange for Theodosius´s kingdom a hedgehog with some...let´s say ,existential questions visible on his face:))
that´s why is not just a smiling little one:)

capricornk13 said...

@raluca: acum o luna si un pic am vazut, dupa ani de zile, un arici in curtea pensiunii de pe Valea Doftanei unde stateam; mie mi se topeste sufletul dupa arici, una dintre primele carti pe care le-am primit / citit vreodata a fost despre ei; ma bucur ca atunci, la 4 ani, de desenele tale; multumesc :)

Raluca said...

capri,multumesc :))si mie imi sunt dragi aricii si soriceii si cateii,pisoii...huh,mai tot regnu´de fapt,ca sa o spun cinstit!Uite,cat am batut eu muntii si padurile p-acasa,nu am avut noroc sa dau peste pogonici niciodata;abia prin 99 cred,undeva in Franta,am vazut in sfarsit primul arici in actiune:nu-mi venea sa-mi cred ochilor,mai ales ca era si intuneric,he,he!Restul amicilor din grup pareau mai putin impresionati,nu era prima oara ca vedeau asa ceva,dar eu ramasesem fara respiratie,ce sa mai:))!!E o bijuterie a Creatiei!:))

mulliganoglu said...

Iw pe ultimul, in libertate, l-am vazut acum vreo 6 ani, intr-un zavoi. era urias. cred ca lucra la puricei, d-aia nu m-a simtit (il vazusem de la mare distanta, de pe un mal nisipos, altfel nu pucam sa ma bucur de frumusetea lui). era pe la sfarsitul lui august, deci inceput de toamna, si avea cateva frunze sangerii prinse in tepi. s-a facut ghem cand m-am apropiat. cand a vazut ca n-am intentii dusmanoase, si-a facut curaj si s-a retras usor rusinat. avea niste ochi d-aia tristi, asa, mi-a rupt sufletul.

Raluca said...

ce imagine frumoasa
ariciul,ca si bufnicioara,nocturni amandoi,simbolizeaza intelepciunea-legenda spune ca lumea arata asa cum arata(in sensul bun)datorita lui:)).Ca Doamne-Doamne o facuse cam plata,cam fara imaginatie,noroc ca i-a cerut sfatul arhitectului tzepos si uite asa s-au adaugat detalii proiectului.Din pacate,cu toata intelepciunea lui,pogoniciul n-are nici o sansa in fata mofturilor si comoditatilor 'stapanilor absoluti'ai lumii asteia :(((

Iubitorilor de arici fara frontiere,care trec pe aici,le recomand cu caldura o lucrare veche:Ion Simionescu 'Fauna Romaniei',scrisa cu atata dragoste si duiosie ca,in ciuda abundentei detaliilor stiintifice, poate fi citita fara probleme si de cei mici.

Anonymous said...

Si eu am o slabiciune pentru arici. Prietena mea cea mai buna era poreclita/alintata asa si pentru ea desenasem la vremea respectiva destui arici (plus iepurasi, elefanti, dinozauri...) dar neavand talentul si priceperea Ralucai, ii desenam mult mai simplist. Ea avea si o colectie de aricei de toate formele si marimile, multi dintre ei primiti de la mine de-a lungul anilor, inclusiv un arici-burete de baie, un arici de martipan pe care s-a abtinut sa-l manance si un arici cusut de mine si umplut cu vata.

Raluca said...

bughi:)))he,he,heee..eu ma sfiesc foarte tare de cate ori aud de ''talentul'' meu:)))cred ca ar trebui infiintat un club al iubitorilor de arici de pretutindeni:)))!!!Uite,ca ai pomenit de ariciul umplut cu vata(care-s convinsa ca e iubit mult muuuult!!)pe care l-ai facut pentru prietena ta:am vazut cativa aricei''umpluti'' de rara exceptie pe etsy.com,poate te inspira!sau papusile in decor asaaa.. goldonian iesite din mainile Natashei Fadeeva
http://www.fadeeva.com/

Ces Adorio said...

OMG! I have seen you so many times at Bella's blog and I can't believe I have not been visiting you!

Ces Adorio said...

Your work is awesome!

Desene animate online said...

Foarte dragut :)

Anonymous said...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Anonymous said...

Raluca, vezi ca tipul asta de mai sus, cu Radio Whisper, e un spamer. A lasat acelasi comentariu ca mai sus pe f.f.f. multe bloguri - 15 pagini de Google !!!

Revenind la ale noastre, merci pt link-urile cu arici si alte animalute, ma bucur pentru tine ca in sfarsit vei puna mana pe Teodosie, pentru Teodosie ca in sfarsit ajunge la omul potrivit si astept sa vad ce ilustratii iti va inspira Teodosie...

Raluca said...

Thank you,Ces!
desene animate:multumesc mult!
La fel si tie Bughi:Teodosie a ajuns cu bine la mine ,ieri a ajuns si V.Anania:))dar din pacate nu am avut absolut deloc timp pentru lectura,sper ca imi voi gasi un mom.liber saptamana viitoare;multumesc si pentru atentionarea cu spam-ul,am mai vazut mesajul asta si pe alte bloguri,pana sa-l citesc aici.Sper ca ai(sau vei avea cat de curand) vesti bune cu job-ul

mulliganoglu said...

Raluca, bucuria ta imbucuratoare e cea mai mare rasplata pt. mine

mi s-a spus ca au ajuns animalele cele mai dragi cu aricelul in frunte. abia astept sa le strang la piept. multumesc cel mai frumos!

Raluca said...

eu sper ca iti vor placea!
Teodosie mai are de asteptat,am inceput cu lebadoii citind printre picaturi,pt ca nu am deloc timp zilele astea. Foarte frustrant,mai ales ca nu prea-mi tihneste cititul altundeva decat acasa,chit ca am mai intotdeauna o carte dupa mine in geanta,just in case; dar cred ca voi inceta cu sportul asta pt.ca lectura printre picaturi dauneaza atmosferei romanului:))- functioneaza doar la povestiri scurte (am citit ''pe drum'' Bestiarul lui Cortazar)unde magia nu are timp sa se piarda,poezii sau alt gen de scrieri,dar nu la romanul lui O´Brien

Gina said...

Awesome!!!!!!!!!! I'm in love with your little hedgehog! And his kingdom.

Costin Simion said...

Hei, ce mai faci?