Sunday, May 23, 2010

PAS PÅ MIG I TRAFIKKEN !!!!!!

For pokker, f***, h*** og Søren da ! Mange pindsvin bliver
nemlig dræbt i trafikken (50.000-80.000, hvert år kun
i DK !).Hvis en pindsvinemor dør,så er hendes unger også
fortabte...
Jeg er bange for,at snart vil stakkels pindsvinet blive udslettet..
One more dead hedgehog if I see,I´ll also die of sorrow!
With 50-80.000 killed in traffic every year just in DK
I´m surprised this species(btw:what is in english
the singular of ''species'?no one seem to know exactly)
is not yet exterminated.
Inca un arici mort sa mai vad si mor si eu de inima rea!
Cum vine primavara si ies din hibernare, cum incepe carnagiul!
La cat de multi zac de-a lungul soselelor ma mir ca specia nu a
fost inca exterminata...dar,ne vom ocupa noi si de asta,nu?
Ca doar ne sta in obicei sa ducem treaba la bun sfarsit...

38 comments:

Bella Sinclair said...

AWWWWWW, heartbreaking. I love how cute hedgehogs are. So sad.

Incidentally, I believe the singular and plural are spelled the same: species (singular) and species (plural).

Raluca said...

thanks Bella,everytime I use this word in plural I have problems(huh..I actually have enough problems with half of the english vocabullary..but,well...yeah:))))
about what I´ve wrote,my heart is breaking in tiny little pieces...
I don´t think Í will ever became imune to this...and I´m not talking just about hedgehogs..

Raluca said...
This comment has been removed by the author.
Raluca said...

I´m thinking about posting some infos regarding the street-dogs & cats in RO,maybe the local organisations involved in helping them,can get some extra-hands and help in a way or another..

Marcos Mateu said...

Nice fellow :)

Susan said...

He's is adorable!!
I don't see hedgehogs around here, but the possum, raccoons, and during June, turtles have a terrible time in road.

Raluca said...

OMG!
Just horrible!You know,Susan:good that I can´t see this...is enough that i read about...:(((((

Anonymous said...

what's a nice girl like you doing on mulliganoglu's blog?? te's baffling - the mind boggles!
didn't you know he's:
1 crazy
2 a moron
3 a jerk
4 a redneck
5 been banned from all the good blogs?

mulliganoglu said...

Şi să nu uităm căci ariceii sunt şi folositori la casa omului toamna cărând ei merele si perele în panere decât că le înţeapă numai puţin de la spini, dar se pot folosi la compot şi magiun.

De asemenea ariceii sunt folositori pe lângă casa omului vânând ei şi şerpi veninoşi, vipere.

Raluca said...

even a ''nice girl''like me look upon a anonymous ''warning'' like this with quite suspicious eyes...

mulliganoglu:vad ca T.O.Bobe a creat ceva extrem de contagios cu ''lucareala'' din compunerea de vacanta:))).Ok,Luca is back si a adus si manualul de ''Cunoasterea mediului''cu el:de la mine are inca un F.B.pentru observatiile personale asupra naturii:))

mulliganoglu said...

Va multumim frumos in numerele tuturor copiilor caci maine este ziua noastra. Iar aceia serpii veninosi sunt mai in detaliu "serpii veninosi, vipere cu ochelari", dar mai mult nu am putut sa ma apropii caci ei scuipa cu venin si lasa bale pe care poti aluneca cam ca melcii, dar mai multe si chiar daca au ochelari cine stie ce se poate intampla din cauza la acestia veninosii cu ochelari, viperele?

Raluca said...

:))))))))))))))))))))))

Anonymous said...

nu se vroia 'anonim', dar asta e singura posibilitate de a posta un comentariu pe ac blog - eu neavind nici 'url', nici 'open id', nici 'google account'!

altfel, cine se aseamana (incl k provenienta sociala, gust, educatie, nivel de iq), se aduna...

so: ma bucur k I'M OUTTA HERE! (= yuk)

ps duduie raluca, poate ar fi cazu sa renuntati la a mai scrie pe engl in conditiile in care nu sinteti in stare nici sa puneti un amarit de 's' la persoana a 3-a sg a verbului la prezent :))))

(semnat: ALS!)

mulliganoglu said...

deci noi am invatat la dezvoltarea vorbirii ca se spune/scrie ori "vrea", ori "voia". hibridul "vroia" e specific utecistilor cu aspiratii coolturale.

P.S. vorba lui WE, nec=noul stefan gheorghiu

Raluca said...

ALS,cu semnu´exclamarii(treaba psihanalizabila dealtfel)-you are so predictable,so last century!When you´ll cease this pathetic perpetuum-mobile from blog to blog begging for attention? Was a rhetorical question,anyway.It is puzzling why a´´VIP´´,like you bother wasting precious time here,not to mention,monitoring mulliganoglu´s sooo blamed activity on web.Especially now,during TIFF.C´mon!
Credeam ca am fost inteleasa,cand am spus ca nu vreau sa intru in nici un fel de polemica cu dvs.Ideile,parerile,impresiile si dezamagirile dvs.nu ma intereseaza.Ati venit aici,ati umplut doua commenturi cu invective,in stilul deja clasicizat,pardon:''cronicizat'':va raspund.Cat pot de politicos.Mulliganoglu s-a dovedit gentelman,ignorandu-va comentariul care-l viza direct,la modul vvv low&cheap.Chapeau!Mulliganoglu,sunteti liber sa replicati daca doriti,rog doar decentza.
Exprimarea mea ''pe engleza'',ca sa va citez,schioapata(ghinion:am facut alte limbi straine in scoala).Cam la fel de mult ca romana dvs.,as adauga.Funny enough e ca cei care scriu aici(ca sa dau doar un exemplu concret),in majoritatea lor''native english speakers'' nu par deloc deranjati de derapajele mele ortografice.Nu m-ar deranja sa ma corecteze,dimpotriva.Pana una alta engleza mea,asa cum e,a servit bine scopului acestui blog,sper ca engleza dvs.,banui-fara cusur,sa va slujeasca cel putin la fel de bine.
Cu ceva tot m-ati induiosat:cu apelativul''duduie''.Un substantiv frumos,folosit,din pacate,doar de cei din categoria 50+(nu intentionez sa fiu malitioasa).Mi-a reamintit o intamplare de acum doi ani,avandu-l in centru pe Sean Dixon si una dintre cartile lui.Merita sa-i fac un post si un link cat de curand.Mai ales ca a fost piatra de temelie a blogului astuia.
Fair-play,va dau si eu un sfat:aveti sansa(nu multi o au)sa separati,printr-un singur raspuns, prietenii falsi de cei adevarati:cei adevarati sunt aceia care va spun sa incetati cu vendetta asta ridicola online;intr-un an doi oamenii vor uita probabil si aveti sansa unui ''new beginning''
Iar in rest:alas-in disappointment we are perfectly matched!So,get out of here(as you just said before) asap and,by all means,never come back!

Raluca said...

mulliganoglu,acum am vazut commentul:zic si eu cum zicea si zum,cu ceva vreme in urma,ca pe undeva,sentimentul final e unul de mila...cazul e,clinic vorbind,unul clasic.A bifat la toate simptomele.Ma intreb daca exista undeva un diagnostic.Oficial,cu parafa.
Cred ca voi inchide commenturile aici,caci nu vreau sa-l vad pe als recidivand.Tehnic vorbind,nu stiu cum se procedeaza,pentru ca pana in prezent nu am anulat nici un comment pe blogul asta,care-i nåh,doar cu mutzunachi,copii,desene..treburi mai mult decat inocente

mulliganoglu said...

Raluca, deci la care comentariu te referi?

Iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase, Raluca, cu atat mai mult cu cat eu sunt obisnuit pe netul acesta sa fiu bannat cand indraznesc sa-i raspund lui Domnul Leo caci acesta este un Mare Artist Vizual, iar eu ce sunt decat un copil?

Din punct de vedere al stiintelor naturale ar fi pacat, Raluca, sa inchizi comentariile la postul cu aricei, cu atat mai mult cu cat vipera cu ochelari, flausata de pantof, a intrat pe teritoriul ariceilor, caci e bine sa ii urmarim COMPORTAMENTUL lasand-o LIBERA sa lase bale ca melcii dar mai multe si sa scuipe VENINUL care e ca un otet mai mult sa ne sperie, asa.

Anonymous said...

hei! ce blog drăguţ! mă bucur c-ai trecut pe la mine că aşa mai aflu şi eu pe unde să mai caut pogonici.

Raluca said...

mulliganoglu:ziceam ca nu vazusem commentul tau,cel precedent.Nu ai de ce sa-mi multumesti.Eu nu am bannat pana in prezent nici un comment.Poate ca ar trebui sa incerc, macar de amorul artei tehnice,de-un ''just in case''pentru ca habar nu am cum se procedeaza.In fine,nu am de gand sa o fac atata vreme cat o discutie se poarta ''flame-free'',in limitele largi si unanim acceptate,ale decentei.
Cu frazele astea in stilul lui Luca,risti sa te trezesti acuzat ca esti T.O.Bobe undercover,you´re next in line:))
In ceea ce priveste ''observarea naturii umane'':no,thanks!Cine doreste o edificare poate arunca un ochi in arhive,la bmr,la zum sau luciat.Acolo m-am crucit si eu,ca nu intelegeam de ce a inchis terorista blogul.De mai mult nu-i nevoie.
Profu´meu de romana,un tip extraordinar,aka Razvan Codrescu,pseudonimul cu care semneaza actual,avea obiceiul sa-i spuna unei colege (punandu-i un 4,care se alatura unui alt 4:)): ''in fond si constanta-i o virtute''... als bifeaza cu brio la categorie ,nu ofera nimic nou,nici macar la levelul asta f.low.Hai sa-l lasam intr-ale lui,ciclicele,ca deja casc.Ce am avut de spus,am spus.Aici si la zum.More than enough pe subiectul asta.
*ora 25: da,saracii pogonici,in curand ii vom vedea doar ca ''exemplare protejate''!
mie mi-au placut povestile de la tine cu migdale si amigdale iar ilustratiile Lolei:asa,dark,gotice & bizare,wow!!

mulliganoglu said...

mie-mi place cand se ineaca in balele alea

e induiosatoare vipera cu ochelari, flausata

Raluca said...

eu zic sa ne oprim.Declar subiectul oficial inchis.

mulliganoglu said...

chiar, Raluca, ai vreun aricel desenat?

cautam un desen pt. a ilustra poezia lui Prin_mine_insami

Raluca said...

aveam unul pe undeva,cine stie pe unde si daca nu cumva l-am dat inainte sa-l scanez.Dar de ce nu-i dai un copy astuia,ca-i dragut si mai e si ''d-adevaratelea''

mulliganoglu said...

e foarte dulce si drag si imi vine sa-l pup in cioc si astea, numai ca voiam un desen, sa se asorteze cu poezia

voi cauta pe net, poate gasesc ceva

lektor said...

exceptionale desene, ai talent cu carul :)

mulliganoglu said...

lektore, eu i-as spune inteligenta plastica (talent are plesu andrei)

Raluca said...

multzu pt.flori!nu stiu de ce,de fiecare data cand aud laude a propos de ce fac eu p-aici cu pensula, creion si photoshop,simt in ele oarece ironie:)))poate pentru ca desenele astea sunt destinate piticilor si e greu de crezut ca adultii gasesc ''ceva'' interesant in ele:)))well,cu exceptia celor care deseneaza la randul lor si a celor care scriu literatura pt.copii
mulliganoglu,as da la schimb''inteligenta plastica'' cu ceva din oralitatea lui P.Tutea:))
stii ca suferea in copilarie de ''idiotie plastica'':noroc ca il citise pe Kant(profu´de desen n-o facuse)si asta l-a salvat de la corigenta:))Profu´acela:un domn!parol!

mulliganoglu said...

cu mare placere si pt. f. putin! cel putin la mine nu erau laude, ci o constatare. desenele sunt foarte bune (iepurasul ala de mai jos e ge-ni-al, nu l-as da pe toata pictura "serioasa" a unor talentati gen Grigorescu)

despre Tutea nu stiu mare lucru. am vazut/auzit interviurile alea de pana sa-si ia conetul. amuzant. le avea cu parla, e clar.

Raluca said...

era ''eroul''(adica..de fapt fara ghilimele) meu, cand eram asa..printr-a noua:))

mulliganoglu said...

n-am cunoscut nici o fata de-a ix-a cu tutea, dar cu cioran/eliade o gramada (+ca trebuia sa le ascult debitand capitole din manualul de filosofie de-a xii-a)

Raluca said...

:)))clar,incercau sa te impresioneze!
Cred ca ai privi cu mai multa ingaduinta in urma,daca ai vedea cu ce ies la inaintare actualii IX-XII.Hai,ca am inceput sa dau replici de mamaie(tinerii din ziua de azi,maica!),poate ma insel eu si pacatuiesc cu generalizarea:)))

Raluca said...

si a propos de Welsh,stau zece minute la colt,ca doar am vazut Trainspotting(e adevarat ca nu am citit cartea,dar scuzabil nu-i)

mulliganoglu said...

deci nu mai zic nimic despre jeg sa nu stric placerea

despre tinerii din ziua de azi nu stiu ce sa zic, ca-s hermit. poate ca au prea multe distractii si, oricum, totul se face in china, asa ca de ce sa mai studieze si astea.

Ramey Channell said...
This comment has been removed by the author.
Ramey Channell said...

Sweet little hedgehog! I don't think we have them wild in Alabama, but my niece had one as a pet. Sorry to hear they're getting killed on the road! That's so sad.

Raluca said...

a hedgehog as pet?!:))this is something new- I didn´t know they can survive as a pet...I mean..they are hibernating over winter, you must kiss godbye(sleep well) your pet for almost 3 months:))- or the winter there is mild enough to ''avoid'' hibernation:))they are such lovely creatures:))

Alexandre said...

Raluca - Here in Seattle (almost as far north as you can get and still be in the continental United States - we stay light until 9:30 pm - but I'll never complain again that it stays light too late during the summer nights! Also, my son had a hedgehog as a pet for several years and he was happy (the hedgehog and my son) for the years that he had him. They do make wonderful pets; at least the one that my son had and he was very easy to care for. And SO cute. I love your illustrations! (Please see my other comment I wrote about your incredible talent and vision!) Thank you so much for sharing with us! – Alexandre

Raluca said...

Thank you Alexandre for your so beautiful words; I regret the huge delay in answering,I just saw your comment....
Best of wishes from the other north side of Atlantic:)